تبلیغات
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

عوارض واکسن سینوفارم

عوارض واکسن سینوفارم

دوست داری کسب و کار تو هم معرفی کنیم؟ فرم و پُر کن تا باهات تماس بگیریم.

فهرست مقاله

واکسن Sinopharm COVID-19 توسط موسسه بیولوژیکی پکن توسعه داده شده است. این واکسن اولین واکسن چینی برای کرونا بوده است که از سازمان بهداشت جهانی WHO مجوز استفاده اضطراری را دریافت کرد. بر اساس بررسی های انجام شده شایع ترین عوارض جانبی واکسن سینوفارم، سردرد، خستگی و واکنش هایی است که در محل تزریق احساس می شود.

با توجه به سابقه بیماری های همه‌گیر ویروسی که در سال‌های پیش در جهان وجود داشته است، تنها راه مقابله با اپیدمی کرونا، واکسیناسیون عمومی است. به همین خاطر از سراسر جهان گروهی از دانشمندان در تلاش هستند تا بهترین راه برا مقابله با ویروس کرونا را پیدا کنند.

البته همانطور که می دانید واکسن ها علاوه بر مزایایی که دارند، ممکن است دارای عوارض جانبی هم باشند. اطلاع از چگونگی از عوارض می تواند در صورت بروز هر یک از علائم به شما کمک کند تا بتوانید راه چاره ای برای مقابله با آن پیدا کنید.

اهمیت مسئله عوارض جانبی تزریق واکسن سینوفارم که برای پیشگیری از ابتلای به بیماری کرونا تجویز می شود، تیم تحریریه ارجاع را بر آن داشت تا درباره این موضوع مقاله کاملی را منتشر کند. با توجه به اینکه اکثریت کسانی که در ایران واکسن زده اند از نوع سینوفارم چینی بوده است، اطلاع رسانی در این باره می تواند برای بسیاری از افراد مفید باشد.

تکنولوژی ساخت واکسن سینوفارم چیست؟

واکسن سینوفارم متشکل از ویروس های ضعیف شده و غیرفعالی است که قادر به تکثیر نیستند. البته پروتئین اسپیک که در این ویروس وجود دارد کاملاً سالم و بدون دست خوردگی است. به همین خاطر بعد از تزریق واکسن سینوفارم، ویروس ها توسط سلول هایی که قابلیت شناسایی آنتی ژن را دارند خورده می شوند.

از آن گذشته، سلول های دیگری به نام T وجود دارند که به ویروس کرونا متصل شده و سعی می کنند تا آن را نابود کنند. در مرحله بعدی سلول های نوع B وارد عمل شده و در مواجهه با ویروس های غیرفعال کرونا، به پروتئین هایی که بر روی سطح این ویروس قرار دارد متصل می شوند.

با اتصال سلول های B به ویروس کرونای ضعیف شده، ویروس را می خورند و بر روی سطح فقط سلول های B دیده می شوند. پس از آن نوبت به اتصال سلول های T می رسد و زمان فعالیت سلول های B شروع می شود. به این شکل آنتی بادی برای مقابله با ویروس کرونا در بدن ایجاد شده و شروع به تکثیر شدن می کنند.

عوارض واکسن سینوفارم

عوارض جانبی واکسن سینوفارم چیست؟

خوشبختانه عوارض جانبی واکسن سینوفارم به نسب سایر واکسن هایی که برای پیشگیری از بیماری کرونا تجویز می شوند، بسیار کمتر است. این عوارض برای بسیاری از افراد بعد از تزریق واکسن سینوفارم تقریباً احساس نمی شود.

شایع ترین عوارض جانبی واکسن سینوفارم چینی بعد از تزریق شامل موارد زیر می باشد :

  • سردرد
  • خستگی
  • اسهال
  • تب خفیف
  • احساس درد خفیف در محل تزریق واکسن
  • درد های عضلانی و مفصلی
  • احساس لرزش در اندام ها
  • تورم غدد لنفاوی که در زیر بغل قرار دارند

اگر هریک از این علائم برای شما به وجود آمد، بهترین کار این است که در منزل استراجت کنید و به مقدار زیاد مایعات بنوشید. البته اگر بتوانید تحمل کنید، علائم واکسن سینوفارم بعد از گذشت چند روز کاملاً از بین خواهند رفت. البته اگر این علائم پس از سپری شدن زمانی طولانی همچنان وجود دارند، بهتر است به یک پزشک عمومی یا متخصص مراجعه نمایید. زیرا معمولاً عوارض جانبی واکسن سینوفارم بین 3 تا 5 روز پس از تزریق از بین می روند. به همین خاطر اگر همچنان دارای علائمی هستید باید به پزشک مراجعه کنید تا احتمال ابتلای شما به بیماری کرونا و سایر بیماری های عفونی مورد بررسی قرار بگیرد.

لازم به ذکر است که علائمی مانند سرفه، گلو درد و آبریزش بینی مربوط به عوارض جانبی هیچکدام از واکسن های کرونا مانند آسترازنکا، برکت، سینوفارم، مدرنا یا فایزر نمی باشند.

اگر نگران سلامت و شادابی پوست و موی خود هستید درباره خواص روغن آرگان برای پوست و مو مطالعه کنید.

توجه به این نکته بسیار مهم است که افرادی که واکسن کرونا را دریافت می کنند، بعد از گذشت حداقل 2 هفته تا 1 ماه پس از تزریق دوز دوم واکسن سینوفارم جزو کسانی که واکسینه شده اند، به حساب می آیند. بنابراین تا زمانی که دوز دوم واکسن کرونا را تزریق نکرده باشید همچنان در معرض ابتلا به این بیماری هستید و ممکن است عوارض آن شدید باشد. پس بهتر از همچنان نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی دقت داشته باشید.

اقدامات لازم پس از بروز عوارض ناشی از تزریق واکسن سینوفارم

در صورت بروز هریک از عوارض واکسن سینوفارم در بدن شما، اولین کاری که باید انجام دهید مشورت کردن با یک پزشک متخصص است تا در صورت نیاز آزمایش های لازم را برای تشخیص بیماری و درمان آن تجویز کند.

البته داشتن خواب کافی و استراحت کردن، نوشیدن مایعات به میزان لازم و استفاده از مواد غذایی مناسب می تواند در تسریع بهبود عوارض و علائم ناشی از تزریق واکسن سینوفارم موثر باشد.

عوارض واکسن سینوفارم

درصد ایجاد ایمنی در بدن با تزریق واکسن سینوفارم

طبق بررسی ها و آزمایش های انجام شده، واکسن سینوفارم حداکثر در حدود 80 درصد در بدن افرادی که این واکسن را دریافت کرده اند ایمنی ایجاد می کند.

به همین دلیل گروهی از دانشمندان در کشور پرو با آزمایش این واکسن بر روی تعدادی از پرسنل و کادر درمان در بیمارستان های این کشور به این نتیجه رسیده اند که اگر دوز سوم واکسن سینوفارم به عنوان یادآوری تزریق شود می تواند اثر بخشی بهتری داشته باشد.

نکته قابل توجه برای افرادی که دوز دوم واکسن سینوفارم را تزریق کرده اند، این است که این افراد به میزان 94% کمتر از افرادی که هنوز واکسینه نشده اند امکان مرگ و میر در آنها وجود دارد.

این موضوع نشان می دهد که واکسن سینوفارم توانسته است در زمینه کاهش عوارض بیماری کرونا موثر باشد. البته کنترل کوید-19 در کشور چین با جمعیت میلیاردی گواهی بر اثر بخشی این واکسن است.

آیا بلافاصله بعد از تزریق واکسن سینوفارم در برابر ویروس کرونا مقاوم می‌شویم؟

بر خلاف باور عمومی که گمان می کنند پس از تزریق واکسن کرونا، بدن انسان کاملاً در برابر این بیماری ایمن می شود، باید گفت که این گفته کاملاً غلط است.

در بهترین شرایط بدن شما با گذشت حداقل 2 هفته پس از تزریق دوز دوم واکسن سینوفارم، می تواند ایمنی لازم را برای مقابله با ویروس کرونا ایجاد نماید.

البته این موضوع نباید شما را از رعایت پروتکل های بهداشتی باز دارد. زیرا سویه دلتای ویروس کرونا همه افراد را به این بیماری مبتلا می کند و تفاوتی ندارد که شما واکسن زده باشید یا خیر. به همین خاطر می بایست پس از تزریق دوز دوم واکسن سینوفارم، همچنان خود را به رعایت کامل پروتکل های بهداشتی ملزم بدانید و همچنان از ماسک برای تردد در اماکن عمومی و سرپوشیده استفاده کنید.

عوارض واکسن سینوفارم

نتیجه گیری

تمام تلاش ما برای انتشار این مطلب درباره عوارض واکسن سینوفارم و مشکلاتی که ممکن است پس از تزریق این واکسن برای افراد ایجاد شد، این بود تا پاسخ درستی برای نگرانی های برخی از افرادی که هنوز برای تزریق واکسن کرونا اقدام نکرده اند را تا حدودی برطرف کرده باشیم. و اقدامان مراقبتی لازم را بعد از تزریق واکسن سینوفارم به اطلاع شما رسانده باشیم.

همانطور که در این مطلب بیان شد، عوارض جانبی واکسن کرونا طی چند روز از بین خواهد رفت و یکی از کم عارضه ترین واکسن هایی که برای پیشگیری از شیوع ویروس کوید-19 در جهان وجود دارد، واکسن سینوفارم است. اما اگر عوارض جانبی پس از تزریق هریک از واکسن های کرونا پس از گذشت زمان طولانی همچنان در بدن شما وجود داشت، حتماً باید به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید تا اقدامات لازم را به شما یادآوری کند.